+31 650469818 info@quintanaroo.nl

Waarom een Quintana Roo triathlon fiets?

(Heb je even ?)

Aerodynamica ? maar er is meer….

Ja tuurlijk, daar draait het uiteindelijk ook allemaal om, de rijwind is een wel heel bepalende factor. maar….    Natuurlijk zijn er veel meer zaken die mee tellen, zit houding, zitpositie, comfort, etc etc. Vele triatleten maken de fout door te denken dat ze zodra ze op hun racefiets een clip on bar monteren de fiets daarmee ook meteen een triathlon fiets is.

Eigenlijk wetende dat dit niet het geval is, je zet er ook geen profiel banden op en dan is het daarmee een mountainbike, toch? Wat maakt dan precies uit wanneer een fiets een echte triathlon fiets is ? Dat heeft m.n. met de geometrie maken. Door de geometrie optimaal te maken, voor een triatleet wel te verstaan, wordt oa de zithoek vergroot. Zodra dit gebeurd is het mogelijk om langer in de aerodynamische houding te blijven liggen, dat is het geen we willen, toch. Maar daarbij willen we vooral niet inboeten op comfort, ook heel belangrijk. Te vaak zie ik mensen op de fiets zitten in de lig beugel en ze blijven maar op en neer schuiven op het zadel, erg onrustig, kracht verslindend en daarom ook absoluut niet wenselijk dus.

Kijk de wielrenners tijdens de tijdrit maar eens, veel heel veel zitten te wippen op hun zadel. Ook zie je op die fietsen vaak een omgekeerde zadel pen, om korter te kunnen zitten.  Maar ze gaan wel hard, hoor ik U denken, klopt ook. Maar zij hoeven daarna niet nog te gaan lopen, toch ? Hebben geen auto achter zich aan met materiaal, en een trainer die constant zit te roepen, nee een triatleet doet dat allemaal zelf. Vandaar ook dat er zelfs een verschil is tussen een tijdrit fiets en een triathlon fiets, al komt de tijdrit fiets wel het kortste bij, maar hij is het niet.

Quintana Roo is al vanaf 1987 actief in de triathlon sport, en al snel begonnen zij met het maken van speciale fietsen voor deze sport. Hetgeen resulteert in het huidige aanbod. Voordeel is dat Quintana Roo zich alleen maar richt op de triathlon wereld en werkt tijdens de ontwikkeling van de fietsen nauw samen met de triatleten.   Hierdoor zijn Quintana Roo fietsen optimaal voor de sport, dit in tegenstelling van de andere fietsen, racefiets of een tijdrit fiets.

De optimale geometrie van de fiets heeft, zoals gezegd vooral een voordeel bij het langer, veel langer comfortabel diep, maar ook compact, te kunnen zitten op de fiets. De kracht overbrenging is veel efficiënter. Ook een bijkomend voordeel is dat je door die houding ook een veel betere overgang naar het lopen hebt. Je traint veel en steekt veel tijd in je voorbereiding, en wilt daar dan het liefst een optimaal resultaat van zien. Dat is logisch en heeft niets met je niveau te maken, of je nu beginner of professional bent, je wilt graag een resultaat van je voorbereiding zien.

Better equipped, better performance.

Is ons motto en je zou jezelf te kort doen als je hier een rekening mee houdt. Toch zonde als je veel traint en je laat het dan juist op je materiaal liggen. Kom en maak een afspraak, overtuig jezelf ….

Toch een stukje Aerodynamica ….

 

SHIFT

Onze SHIFT technology, is duidelijk zichtbaar op de bijgaande foto. Je ziet dat de onderbuis  18mm verloopt naar de onder kant. Dat zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van wind wordt afgebogen naar de niet aandrijf kant van de fiets, hetgeen een enorme hoeveelheid turbulentie scheelt.

Boat Tail Aerodynamics

De frames hebben naast de SHIFT technologie een hoge mate van  Aerodynamische snufjes, hetgeen resulteert in een hogere “airflow” bij alle buizen.

Leading Edge Absent

De “oversized, non-drive side chainstay”, zoals hier afgebeeld worden toegepast op alle Shift en Shift+ fietsen vanaf de illicito en hoger, hierdoor wordt een grotere, aerodynamica bereikt als mede een grotere frame stijfheid.

Zitpositie

Het grootste voordeel dat een triatleet kan hebben als hij richting het loop onderdeel gaat is een sterk fiets onderdeel. QR fietsen bieden de grootste reeks aan mogelijkheden voor een goede fiets positie in de markt, mede door het grote aanbod van verschillende frames en mogelijkheden. Vanaf beginnend tot professioneel Triatleet. Kom kijken in onze QR Concept store.

“I love my QR. I love that I can hop off, after a 6-hour ride, having spent over 90% of the time in my aerobars, and hit my transition run with no discomfort.”

Cait Snow

Pro Triathlete

Quintana Roo fiets geintegreerde stuurnok
Quintana Roo fietsen met ISM zadel

Eenvoud

We weten dat de wedstrijddag meer is dan een dag waarop je zwemt, fiets en loopt. Daar komt ook nog een stukje voorbereiding bij, wedstrijd klaar maken en eventueel de mogelijkheid hebben om snel aanpassingen moeten doen. De PR6, is daarop voorbereid en is bijna compleet in te stellen of te veranderen met twee inbus sleutels. Weer zo’n innovatief idee van onze engineers, mooi toch !!
Quintana Roo fietsen zijn met slechts twee inbus sleutels af te stellen

Ervaar het verschil

Maak een proefrit en ervaar het verschil tussen een normale racefiets en een echte triathlon fiets, en overtuig Uzelf,

U verdient het..